Excursies voor scholen

Scholen kunnen bij ons terecht voor verschillende educatieve programma’s

Zowel voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en HBO hebben wij verschillende excursieprogramma’s te bieden. Waar we voor staan is dat kinderen en jong volwassenen leren hoe allles groeit en bloeit, het natuurlijke proces van het zaadje tot het eten, verschillende smaken en smaakbeleving en dat eten van gezonde voeding (groenten) leuk en lekker is. Het proeven van producten vormt een rode leidraad gedurende het bezoek aan ons bedrijf, en de natuurlijke werkwijze op onze kwekerij komt aan bod.

De excursies worden afgestemd op leeftijd en niveau, en zal voor de leerkrachten ook erg leerzaam zijn.

Basisonderwijs

De kinderen worden bij ons in de kookstudio ontvangen. Ze krijgen een uitleg over de verschillende producten die wij kweken en we laten veel producten proeven.  Daarbij krijgen ze zowel bekende Hollandse producten als producten van buitenlandse oorsprong te zien en ze leren over het verschil  tussen deze producten. Er wordt aandacht besteed aan gezonde voeding, en hoe belangrijk dit is voor je ontwikkeling.Na ongeveer 30-45 minuten krijgen de kinderen een beker limonade en de meegekomen leerkrachten en ouders die voor vervoer zorgen, een kopje koffie of thee en wordt er een korte pauze gehouden. Daarna gaan de kinderen de kassen in om te bekijken hoe alles groeit en bloeit. Ook tijdens deze rondgang wordt er weer volop geproefd. De meeste kinderen hebben dit nog nooit gezien en raken daardoor erg geïnteresseerd, nieuwsgierig en enthousiast.

U kunt de excursie rechtstreeks bij ons boeken via het contactformulier of via NME de Liemers. Prijs: € 95,00 per groep (maximaal 30 leerlingen) Duur: ± 1½ uur.

Voortgezet Onderwijs

Het thema van de excursie wordt aangepast naar uw wens, en is afhankelijk van het niveau en soort onderwijs. Thema’s kunnenbijvoorbeeld zijn: gezond eten, koken, verwerking agrarisch product, smaken herkennen, duurzaam. Ook is het dan mogelijk aansluitend aan een excursie met  proeverij een heerlijk broodje gezond te maken met producten uit onze kassen met daarbij een heerlijk gezond vruchtensapje of te gaan koken.
Prijs en mogelijkheden: op aanvraag via contactfomulier

Middelbaar Beroepsonderwijs

Ook voor MBO’ers bieden wij verschillende mogelijkheden. De  excursieprogramma’s zijn gedeeltelijk gelijk aan die van het voortgezet onderwijs (zie hierboven) maar uiteraard aangepast aan niveau en interesses.We gaan dieper op de onderwerpen in, en het onderwerp verantwoord ondernemen komt hierbij ook aan de orde. Aansluitend aan de excursie kunnen de leerlingen gezamenlijk een kleine maaltijd gaan bereiden, zoals een lunch met huisgemaakte soep met vers geoogste groenten uit de kas.
Prijs en mogelijkheden op aanvraag via contactformulier

Hoger Beroepsonderwijs

Vele HBO’ers hebben wij in de afgelopen jaren reeds in De Groene Schuur ontvangen voor een interessante lezing cq. excursie. Deze studenten komen vanuit de hele wereld naar ons toe om te filosoferen en te leren over onze manier van ondernemen. Voor deze groep is het naast  het leren kennen van de verschillende nieuwe producten, ook super interessant om onze manier van afzet, de teeltwijze en hét ondernemen in de plattelandsvernieuwing te ervaren.
Prijs en mogelijkheden: op aanvraag via contactformulier

Lezing op locatie

Wij komen graag op uw school, bedrijf of vereniging om een interessante en unieke lezing te geven. We nemen u mee in de wereld van de Tropische- en vergeten en brengen op verzoek een lekker hapje mee.

 

Stagiaires

sbb
De Groene Schuur is erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen en is aangesloten bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) Het hele jaar door is er plaats voor stagiaires van ieder niveau.

Voor meer informatie bel 0316-330718 of neem schriftelijk contact op via ons contactformulier